Moa Norström - BossCoachen

År 2002 påbörjade jag min Civilekonomutbildning. Den första dagen på utbildningen ställde föreläsaren frågan: Hur många här inne vill starta eget i framtiden?

En handfull händer sträcktes upp i luften, min var inte en av dem. Starta eget? Det lät alldeles för osäkert och otryggt. Det var helt främmande för mig. Jag ville ha en säker, men flexibel, karriär framåt. Jobba på kontor gärna på ett stort företag som hade kontor i flera länder. Gå i kavaj. Ha en bra löneutveckling. Det kändes så oerhört viktigt – då.

År 2017 hade jag jobbat på kontor sedan 2007 och sedan flera år tillbaka på ett företag som fanns på flera marknader. Företaget var börsnoterat och jag rapporterade till koncernledningen. Mitt liv var bra, fantastiskt på många sätt, men jag kom ofta på mig själv med att sova bort helger, känna att tiden försvann och att jag inte längre hade några mål som jag arbetade mot. Jag visste inte längre vad jag tyckte var roligt, varför jag egentligen gjorde det jag gjorde eller när jag skrattade sist. Mitt i detta kom jag i kontakt med en coach. Det blev starten på min förändringsresa.

Trots att min kontakt med en coach handlade om något helt annat ledde det till att jag hösten 2019 sa upp mig från mitt jobb och startade eget. Januari 2019 stod jag helt på mina egna ben – Jag hade tagit tillbaka makten över mitt liv, både privat och yrkesmässigt.

Jag skaffade en coach när jag insåg att jag hade ett mönster som resulterade i att slutresultatet i princip alltid blev detsamma och jag lyckades inte komma på hur jag skulle ändra på det. När jag började bli coachad insåg jag dessutom att jag inte bara hade ett, utan flera mönster.

En fråga jag får ibland är på vilket sätt jag påverkades och hur mitt liv förändrades av att jag skaffade mig en coach. Mitt svar? Jag säger så här:

Jag kan inte exakt förklara vad som hände men jag gick “all in” och bestämde mig för att mitt liv är mitt ansvar så jag läste på, övade och reflekterade även mellan samtalen. Min egen utveckling blev under en period mitt främsta intresse. Det blev min prioritet.

Resultatet? Bland annat sa jag som sagt upp mig och startade eget. Jag vill dock påtala att det på intet sätt var mitt jobb som var “problemet”, jag behövde bryta mina vanor och mönster på allvar och gå så långt utanför min trygghetszon jag kunde. All tid och energi jag lade ned resulterade i att jag hittade tillbaka till min glädje och all den energi jag brukade känna men hade tappat bort på vägen kom successivt tillbaka. Genom coaching och dess verktyg har jag lärt känna nya sidor av mig själv och jag är nu bekväm i situationer jag inte var bekväm i förut. Jag vågar mer!

Jag bestämde mig då för att jag ville hjälpa andra att skaffa sig det liv de vill ha och kommer att älska, vilket ledde till att jag blev ICF diplomerad coach i april 2020 och lanserade BossCoachen hösten 2020.

Allt börjar med ett litet steg, det gäller även resan mot det liv du kommer att älska. Våga ta det där steget. Våga förändras och skapa ett liv som du älskar!

Jag lovar att du inte kommer att ångra dig.

Vad står jag för?

Människors lika värde, jämställdhet och en hållbar framtid.

Jag tror på människor – jag vet att du har hur mycket potential som helst! Oavsett vilken bakgrund du har, var du är just nu eller var du vill ta dig vet jag att det är möjligt när du tar 100% ansvar för ditt liv och din utveckling. När du formulerar var du är idag, hur du vill leva ditt liv och dina mål kommer tillvaron klarna och du kommer att veta hur du ska ta dig dit – du har det inom dig, det vet jag och med lite hjälp på vägen kommer du också veta det.

Jag följer ICFs (International Coach Federation) etiska riktlinjer som bland annat innebär att det mina klienter säger till mig stannar i det samtalet – läs mer här:

https://icfsverige.se/om-icf/etiska-riktlinjer/